Szarlotka

Opublikowane przez radzyniacy.pl w dniu

Wydruk przepisu
Szarlotka
Dania Ciasta
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 30 min
Czas gotowania 40 min
Czas oczekiwania 3 godz.
Porcje
blacha
Składniki
Dania Ciasta
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 30 min
Czas gotowania 40 min
Czas oczekiwania 3 godz.
Porcje
blacha
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Zagnieść kruche ciasto i schłodzić
  2. 1,1/2 kg jabłek zetrzeć na tarce dodać cukier i cukier waniliowy oraz cynamon
  3. Część ciasta wyłożyć na blachę przykryć jabłkami, pianą ubitą ubitą z 4-ech białek oraz kruszonką z resztą ciasta.
  4. Pianę można przygotować w następujący sposób; ubić białka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kisiel i szklankę cukru pudru
Pozostałe informacje

foto; pixabay.com


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.