Kompot z mirabelek

Wydruk przepisu
Kompot z mirabelek
Dania Przetwory
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 1 godz.
Czas gotowania 10 min
Porcje
słoiki
Składniki
Dania Przetwory
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 1 godz.
Czas gotowania 10 min
Porcje
słoiki
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Mirabelki dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, przekładamy do słoików (około 1/2 - 3/4 wysokości).
  2. Do garnka wlewamy wodę i ją zagotowujemy, dodajemy cukier, zagotowujemy z cukrem do całkowitego go rozpuszczenia.
  3. Wodą zalewamy owoce i natychmiast zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy 10 minut.
  4. Wyciągamy i ustawiamy dnem do góry, odwracamy po ostygnięciu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *